Abdoul Camara

 
 

 

 "Más táncosnak 15 évre van szüksége ahhoz, hogy olyanná formálja a testét, amilyen az övé. Abdoul táncra született."
Földi Béla, Harangozó Gyula Díjas és Magyar Köztársaság Érdemkeresztes táncművész, koreográfus, Budapest Táncszínház

"Különleges ritmikai érzék, kifogyhatatlan energia, átlagon felüli dinamika jellemzi mozgását, táncát."
Fodor Zoltán

Inversedance / Fodor Zoltán Társulat


Abdoul Camara 1984. november 11-én született Szenegál fővárosában, Dakarban. 6 éves kora óta táncol, 11 éves kora óta turnézik. Híres táncos édesapjával, Ibrahima Sory Camarával és társulatával többször járt  Franciaországban, Olaszországban, Guadeloupe szigetén, Japánban, de megfordult már Indiában, Tunéziában, Algériában, sőt a kongói Gungu Fesztiválon is, ahonnan közönségdíjjal távozott.

 

Abdoul Camara a patinás szenegáli Daniel Sorano Nemzeti Színház táncosa, a szenegáli Oscar des Vacances tehetségkutató verseny kétszeres győztese, a Camara Társulat koreográfusa, művészeti vezetője volt, mielőtt Magyarországra költözött.  A táncművész repertorájában nyugat-afrikai táncok (peul, serer, diola, yela, soninke, sose, dundumba, mbalax stb.) szerepelnek. Afrikai táncshow-jának csúcspontja és különlegessége a tüzes-mágikus tánc, a gólyalábas tánc és a látványos akrobatikai elemekkel megfűszerezett óriás tökedényes tánc (úgynevezett kunnawal-hagyomány), amelyet a világon egyedülálló módon csak tőle láthatunk!

 

Abdoul a tánc mellett afrikai dobokon (djembe, dundun, sabar), tökedényen és balafonon is játszik és énekel.

 

A fiatal művész többek között a Sziget Fesztivál, a balatonedericsi Afrika Múzeum, a debreceni Virágkarnevál és a Százhalombattai Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál visszatérő fellépője. A szombathelyi Savaria Történelmi Fesztiválon több tízezer embert nyűgözött le djembe-szólójával, balanta-kosztümjével, tökedényes akrobatikájával, hogy csak néhányat említsünk emlékezetes fellépései közül. A Magyarországon élő művész a Kultúrafrika Alapítvány partnereként fellépéseket vállal kulturális programok, fesztiválok, céges rendezvények keretében szólóban vagy budapesti illetve szenegáli társulatának tagjaival együtt. A táncshowkon kívül afro tánctanítást, djembe dob workshopokat is vállal Magyarország-szerte és bárhol a világon.


 

Kattintson a videókért:

 

Balanta Tánc a Daniel Sorano Nemzeti Színház (Szenegál) színpadán

 

Abdoul Camara, egyveleg, Daniel Sorano Nemzeti Színház (Szenegál)

 

Abdoul Camara az Afrika Expo és Vásár színpadán (Budapest)

 

Tánc a tűzzel

 

 
Szolgáltatások:

 

Afrikai tánc- és dobshow:
• 10 perces show (nyugat- afrikai táncos egyveleg) 
• 15 perces show (két különböző tánc és öltözet, akrobatika) 
• 30 perces show (három különböző koreográfia és öltözet-  óriás tökedényes tánc és akrobatika) 
• 45 perc (három különböző koreográfia és öltözet - óriás tökedényes tánc, akrobatika, tűzzsonglőrködés) 
• 60 perc (négy különböző koreográfia és öltözet - gólyalábas tánc, tökedényes tánc, akrobatika, tűzzsonglőrködés, mágikus tánc a tűzzel- tűzevés) 

 

 

 

Tánctanítás:

Korra, nemre, tánctudásra való tekintet nélkül! Élő dobszóval vagy Afrika legjobb elektronikus zenéivel kísért nyugat- afrikai tánctanítás. A táncórák igény szerint kétféleképpen zajlanak: vagy előre elkészített koreográfiát tanít be a művész, vagy folyamatosan táncol, a résztvevők pedig utánozzák a különböző mozgásformákat, utóbbi esetben koreográfia nem kerül elsajátításra.  Válaszható táncok/ koreográfiák: peul; kuku; yela; dundumba; sose; diola; mbalax; serer stb.

 

 

 

Dobtanítás:

Igény szerint a dobtanításhoz eredeti szenegáli djembe dobokat és egyéb hangkeltő eszközöket (csörgők) biztosítunk. 


 

Afro fitnesz:

Egyszerű, élvezhető afro táncos elemekre épülő, gyors, ütemes, életigenlő és szórakoztató mozgásforma. Elsősorban fitnesztermek, sportegyesületek és fürdők figyelmébe ajánljuk.

 

 

Afrikai koreográfiák betanítása:

Egyedi esküvői és szalagavató-koreográfiák professzionális betanítása. Igény szerint afrikai dekoráció bérlésére is lehetőség van! 


 

Gyerekprogramok:

Különleges születésnapi - óvodai és iskolai programok játékos koreográfiával, melybe Abdoul a gyerekeket is bevonja. Előadások Afrikáról, hangszersimogató, afrikai kéműves foglalkozás (gyöngyfűzés, maszkkészítés stb.)

Referenciák: Afrikai születésnap, Savannah Étterem és Klub; Művészetek Palotája, Zenél a Világ sorozat.

 

 

 

A választott szolgáltatás árát meghatározza a fellépés helyszíne, időtartama és a kért program.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén egyeztetés céljából!